Vesti 09.07.

  • Nacionalna služba za zapošljavanje organizuje obuke za rad u IT sektoru. U planu je izvođenje specijalističkih informatičkih obuka u deset gradova širom Srbije, u koje će, u okviru prvog ciklusa koji počinje u septembru, biti uključeno 775 polaznika. Budući polaznici se mogu prijaviti na sajtu itobuke.rs, od danas do 22. jula. Uslov je da su kandidati na evidenciji nezaposlenih Nacionalne službe za zapošljavanje, da imaju najmanje završenu srednju četvorogodišnju školu, sklonosti za informatičko programiranje, da poznaju rad na računaru i engleski jezik najmanje na A2 nivou.
  • Danas i sutra je prvi upisni krug učenika u srednje škole. 11. jula biće objavljena preostala slobodna mesta za drugi upisni krug, koji će se održati narednog dana, 12. jula. U Bačkoj Palanci u 3 srednje škole  za upis u prvi razred ima mesta za ukupno 480 učenika u trogodišnjem i četvorogodišnjem školovanju. U gimnaziji “20. oktobar” mesta ima za 120 učenika na opštem i društveno – jezičkom smeru. Srednja stručna škola “Dr Radivoj Uvalić” i Tehnička škola “9. maj” u prvi razred upisuju po 180 učenika.
  • U petak , 06. jula na plaži u Čelarevu dodeljene su donacije Carlsberg i Dunđerski fondacije za ovu godinu. Pobednicima konkursa, generalni direktor kompanije Carlsberg Srbija, gospodin Vladimir Vava, ovom prilikom uručio je dobitničke plakete, dok su svečanom uručenju prisustvovali i obratili se prisutnima zamenik pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine, Aleksandar Andrić, i zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, Pavle Počuč. Dobitnici donacije Carlsberg i Dunđerski fondacije su: Mesna zajednica Čelarevo, Osnovna škola „Zdravko Čelar”, Udruženje građana „Čib”, Centar za razvoj i unapređenje obrazovanja „Poletarac”, Opštinsko društvo za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama, Predškolska ustanova „Različak”,  Osnovna škola „Heroj Pinki”, Udruženje afirmacija tradicije omladine i sporta, Kulturno umetničko društvo „Petar Kočić”, Dom zdravlja „dr Mladen Stojanović”, Tehnička škola „9. maj” i Udruženje festival ekološkog pozorišta za decu.
  • Kulturni centar Bačka Palanka organizuje, 14. jula, svoju drugu po redu, jednodnevnu likovnu koloniju “Bagremara 2018”. U planu je da sem likovnih stvaralaca, uglavnom amatera, iz Bačke Palanke na koloniji učestvuju i likovni stvaraoci iz drugih mesta sa kojima je Kulturni centar do sada sarađivao. Na koloniji će se raditi akrilnim bojama, a tema je “Priroda kao večiti motiv”. 
  • Do kraja dana pretežno oblačno, povremeno uz kišu i pljuskove sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, severozapadni. Maksimalna dnevna temperatura 24 stepena. Po prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra nas očekuje promenljivo oblačno vreme, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura 16, a maksimalna u toku dana 25 stepeni. U sredu, mali predah od padavina uz pretežno sunčano vreme i temperaturu do 29 stepeni po Celzijusu.
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.