Vesti 07.10.

Danas počinje isplata vojnih i poljoprivrednih penzija za septembar korisnicima koji ove penzije podižu na šalterima pošta ili ih dobijaju na kućne adrese.

Prva faza radova na parternom uređenju dela ulice Kralja Petra Prvog od Šafarikove do ulice Žarka Zrenjanina počinje 08. oktobra. S tim u vezi iz JP Standard stigao nam je dopis o promeni režima saobraćaja . Predviđeno je zatvaranje za saobraćaj raskrsnice u samom centru, ulica Kralja Petra Prvog i Žarka Zrenjanina, kao i dela ulice Kralja Petra Prvog od Žarka Zrenjanina do puta koji vodi do Doma zdravlja. Deo ulice Žarka Zrenjanina od ulice Đure Jakšića do Kralja Petra Prvog i od ulaza u Blok Partizan do Kralja Petra Prvog imaće status”slepog puta” da bi se omogućio pristup zoni pošte, socijalnog kao i stanarima stambenih zgrada. U ovoj fazi omogućen je dolazak i odlazak vozilima Hitne pomoći iz Šafarikove i Bačke ulice. Snabdevanje pijace i okolnih maloprodajnih objekata vršiće se iz pravca Šafarikove ulice za sve one koji se nalaze u zoni radova.

Komisija za ocenu projekata iz oblasti kulture Opštine Bačka Palanka objavila je rang listu prijavljenih projekata, bodove i dodeljena sredstva udruženjima građana koja su učestvovala na konkursu. Rang listu možete pogledati na internet sajtu Opštine www.backapalanka.rs.

Proteklog vikenda u Bagremari je održana 15. međunarodna likovna kolonija u organizaciji Udruženja likovnih stvaralaca “Petar Tomić” iz Bačke Palanke. Na ovom trodnevnom druženju ućešće je uzelo oko tridesetoro slikara iz Bačke Palanke, Novog Sada, Beograda, Vrbasa, Osijeka, Vukovara i iz Australije. Izložba slika sa ove kolonije moći će da se pogleda polovinom decembra u Galeriji Kulturnog centra Bačka Palanka.

Na stadionu Slavko Maletin Vava u Bačkoj Palanci u petak je odigrana utakmica između OFK “Bačke” i “Grafičara” iz Beograda koja je završena rezultatom 2:2.

Prema podacima Narodne banke Srbije za jedan evro danas je potrebno izdvojiti 117,52 dinara.

Do kraja dana očekuje se pretežno oblačno vreme bez padavina sa maksimalnom dnevnom temperaturom do 16 stepeni Celzijusa. Hronično obolelim osobama savetuje se redovna terapija i umerene aktivnosti. Oprez se savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima, a meteoropatske reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje i neraspoloženja moguće su kod svih osetljivih osoba. Sutra nas, prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda, očekuje vreme slično današnjem, povremeno oblačno i bez padavina. Jutarnja temperatura iznosiće 1 stepen Celzijusa, a maksimalna dnevna dosegnuće 15 stepeni.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.