Vesti 29.03.

  • Iz JKP Komunalprojekt obaveštavaju meštane Despotova da će sutra, 30. marta u periodu od 08:00 do 12:00 časova doći do prekida isporuke vode zbog radova na otklanjanju kvara u pomenutom naseljenom mestu. Mole se potrošači da blagovremeno obezbede dovoljnu količinu vode za sopstvene potrebe.
  • Zbog planiranih radova u elektro mreži sutra 30. marta, u Bačkoj Palanci, povremeno bez električne energije ostaju potrošači u ulici Šafarikova od kućnog broja 15 i broja 30 do ulice Kralja Petra Prvog od 09:00 do 13:00 časova, kao i potrošači u delu ulice Karađorđeva od Spomenika prema Suseku u naseljenom mestu Neštin takođe od 09:00 do 13:00 časova.
  • Republički fond za zdravstveno osiguranje je aktivirao elektronski servis za proveru statusa proizvodnje zdravstvenih kartica. Iz tog fonda je saopšteno da ovaj servis pruža mogućnost osiguranim licima da provere da li je njihova zdravstvena kartica napravljena. Servis je dostupan na sajtu Republičkog fonda, pod naslovom “Proverite da li je vaša zdravstvena kartica proizvedena”. Da bi osigurano lice dobilo povratnu informaciju o statusu izrade zdravstvene kartice, potrebno je da unese svoj LBO broj i da klikne na dugme “Proveri”. Ukoliko servis na sajtu pruži informaciju da je zdravstvena kartica gotova, osiguranik treba da se javi matičnoj filijali, odnosno ispostavi, i preuzme zdravstvenu karticu.
  • U okviru Pozorišnog proleća, koje se peti put odvija pod pokroviteljstvom Kulturnog centra u Bačkoj Palanci, sutra 30. marta će biti odigrana predstava ” Ordinacija” u izvođenju glumačkog ansambla Kulturnog centra Bačka Palanka. Predstava će biti odigrana u sali Gradskog bioskopa sa početkom u 20:00 časova. Cena ulaznice 200,00 dinara. U nedelju u okviru Pozorišnog proleća biće izvedena predstava za decu “Razmažena princeza i strašni razbojnici” u izvođenju Gradskog pozorišta iz Rume. Predstava će biti odigrana  u sali Gradskog bioskopa sa početkom u 17:00 časova. Cena ulaznice 100,00 dinara.
  • U Gradskom bioskopu u petak 31. marta i u nedelju 2. aprila  od 19:00 i od 21:00 čas biće prikazan film “Porodica bez kočnica”. U pitanju je akciona komedija gde glavni zaplet nastaje kada se mehanizam  za održavanje stalne brzine u novom automobilu zaglavi u najvišoj brzini, dok porodica putuje na odmor. Cena ulaznice 200 dinara.
  • Kulturni centar u saradnji sa Književnim klubom “Dis” iz Bačke Palanke  organizuje promociju knjige kratke proze “Trenuci prozirnog” autora Gorana Jovića, u svečanoj sali Muzeja grada u petak 31. marta u 18:00 časova.
  • Košarkaški klub Feniks je i protekli vikend nastavio takmičenje u ligama Košarkaškog saveza Vojvodine. Juniori 1998. godište su dočekali ekipu Dunava iz Apatina i ostvarili pobedu sa rezultatom 65:60. Pioniri 2002. godište su dočekali ekipu Petrovgrada iz Zrenjanina do poluvremena videla se egal igra ali na kraju utakmice rezultat je bio ipak u korist domaćina 80:64. Pioniri 2003. godište su odigrali gradski derbi protiv ekipe Marine, na kraju utakmice uspešniji košarkaši Feniksa sa rezultatom 66:62. Najmlađi sastav 2006. godište protiv ekipe Futoga nije mogao doći do pobede. Rezultat na kraju utakmice 34:22 u korist domaćina.
  • Do kraja dana u Bačkoj Palanci sunčano i  toplije vreme. Sutra nas očekuje prolazno naoblačenje koje u večernjim časovima može prouzrokovati pojavu slabe kiše. Temperatura bez većih promena u intervalu od 7 ujutru, do 19 u toku dana. Do ponedeljka suvo uz postepeni porast dnevnih temperatura.
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.