Vesti 14.09.

  • Zbog planiranih radova u elektromreži sutra 15. septembra, bez električne energije ostaće potrošači u naseljenom mestu Čelarevo u delovima ulica Zdravka Čelara, Sonje Marinković, Slovačke, Svetozara Markovića, Janka Čmelika, Bosanske, Mesna kancelarija, potrošači u ulici Pere Kecmana i u stambenoj zgradi 58 u Slovačkoj ulici od 09:00 do 12:30. Sutra, takođe, u Čelarevu bez struje potrošači u ulici Moše Pijade, Ritić stambene zgrade 1, 2, 3, 4 i u delovima ulica Slovačke, Vojvođanske, Novosadske, Maršala Tita, Ive Lole Ribara i Dunavske od 13:00 do 13:30. U Bačkoj Palanci, sutra, bez struje potrošači u ulicama Vladimira Rolovića, Milentija Popovića, Bačko Baranjskog odreda, Siniše Stankovića, stambena zgrada “Kula mladost” u Ive Lole Ribara tri, kao i u delovima ulica Jug Bogdana, 20. oktobra i Laze Kostića od 09:30 do 10:30, zatim u ulicama Braće Stojaković, Sremske, Maksima Gorkog, Prvog maja, stambene zgrade u ulici Stevana Hatale broj 51, 52, 54, 56, 58, stambene zgrade u ulici Vojina Pejčinovića broj 55, 57, 59, 61, 63, 65, kao i u delovima ulica Ive Lole Ribara, Dunavske obale, Gundulićeve i Svetozara Miletića od 11:00 do 12:00 časova. Sutra bez struje i Dom zdravlja, aneks socijalno, deo ulice Jugoslovenske Armije, stambena zgrada u ulici Bačkoj broj 1, 6 , 3 i 5 i Atomsko sklonište od 12:30 do 13:00 časova.
  • Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije sprovodi zakonsku legalizaciju oružja. Vlasnici oružja mogu da predaju oružje i municiju najbližoj policijskoj upravi ili policijskoj stanici, bez dokazivanja porekla, i neće odgovarati za neovlašćeno nabavljanje i držanje oružja.Tokom legalizacije fizička i pravna lica mogu registrovati oružje za koje ne poseduju odobrenje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.
  • Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji organizuje tradicionalnu manifestaciju “Dani Srpske u Srbiji” od 15. do 21. septembra. Bačka Palanka je jedan od 20 gradova koji ove godine učestvuje u manifestaciji, i  tim povodom u Svečanoj sali Muzeja grada u utorak 19.septembra u 20.00 časova biće održan koncert etno grupe „KATERA“ iz Istočnog Sarajeva, pri Hramu Sv. Vasilija Ostroškog. Ulaz je besplatan.
  • Ljubitelji ručnih radova imaće priliku da prisustvuju petoj po redu međunarodnoj manifestaciji “Dunavski vez” u organizaciji žena “Zlatne ruke” koja će se održati u subotu  16.septembra sa početkom u 10 h ,na platou ispred zgrade Opštine u Bačkoj Palanci. Manifestacija je takmičarskog karaktera, a pobednik dobija originalnu narodnu bačku nošnju. Za sve učesnike obezbeđeni su hrana,piće I stolovi za izlaganje. Zainteresovani za učešće mogu da se jave na tel: 064/ 450-41-85.
  • U organizaciji Odbojkaškog kluba  Warriors iz Bačke Palanke danas će se održati humanitarni odbojkaški turnir, za našu malu sugradjanku Mionu Kojadinović, u sportskoj hali “Tikvara” sa početkom u 19:30. Na turniru će učestvovati pioniri iz tri gradska i dva opštinska kluba. Sav prihod od ulaznica, koje koštaju 200,00 dinara ide u fond za lečenje male Mione. Pokažimo humanost na delu.
  • U sinoć odigranoj utakmici devetog kola Super lige Srbije, fudbaleri  Bačke su ostvarili svoj primarni cilj, igrali su nerešeno protiv ekipe Rada u Beogradu. Ipak, mogli su i više, jer čitavim tokom utakmice imali su inicijativu, falilo je samo malo sportske sreće pa da se sa gostovanja vrate sa sva tri boda. Rezultat je bio nepopularan 0:0. Priliku da se osvoje nova tri boda palanački fudbaleri imaće na svom stadionu u nedelju protiv ekipe Čukarički od 16:00 časova. Beograđani  se trenutno nalaze na sedmom mestu sa 13 bodova iz devet utakmica i „Plavima“ će biti preko potrebna podrška svojih navijača da bi ostvarili pobedu i tako se pomerili koju stepenicu više na tabeli Super lige Srbije.
  • Do kraja dana pretežno sunčano i toplo. Vetar  umeren povremeno jak južni i jugoistočni. Maksimalna dnevna temperatura 29 stepeni. Po prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra nas očekuje malo do umereno oblačno i svežije vreme. Jutarnja temperatura 13, a maksimalna dnevna 23 stepena. Prvog dana vikenda sunčano i toplo, a u nedelju se u popodnevnim časovima prognoziraju pljuskovi. Temperatura iznad proseka za septembar, oko 30 stepeni po Celzijusu.
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.